AGENDA

Gernik Art Camp

27 Noiembrie 2014

Pensiunea GERNIK 100 vă invită la vernisajul expoziției Gernik Art Camp, care va avea loc în data de 27 noiembrie și care va fi găzduit de Galeria Pygmalion, Str. Augustin Pacha, nr. 8, Timișoara. 

Acest proiect expozițional, ajuns la a X-a ediție, are ca principal scop prelucrarea și valorificarea estetică a naturii, culturii, tradițiilor, pe de-o parte, și a transgresării cu moderație (ceea ce explică revenirea multor artiști la GAC) a limitelor care separă acest spațiu, încă la adăpost de „pervertirea” timpurilor moderne, pe de altă parte.

Artişti plastici din România și din străinătate au luat parte la cea de-a X-a ediție a simpozionului internațional Gârnic/Gerník Art Camp. Desfășurat în perioada 1-8 noiembrie 2014, simpozionul rămâne fidel obiectivului manifestărilor artistice din această serie, acela de a revaloriza artistic tradițiile, cultura și peisajul în care conviețuiesc cehi și români. 

În tablourile precedentei manifestări erau puse în lumină mai ales cutumele cotidianului cehilor din România, simplitatea unor elemente de construcție, a locuințelor și anexelor, dar și splendoarea peisagistică. 
Acum, pe lângă reinterpretarea culorilor și emoțiilor de toamnă, în note plastico-discursive variate, unele dintre tablourile acestei ediții mai surprind fie fizionomii emblematice – într-atât pentru a fi portretizate –,Sorin Nicodim,Cristian Benea.
Trecerea vremii, succesiunea anotimpurilor,activităților, nu rămân neobservate (amintirea verii, nostalgia toamnei, întâmpinarea iernii). Alte picturi prezintă fragmente, detalii şi compoziţii ale unor aspecte rurale și autumnale. O varietate de imagini și sentimente filtrate de artişti de diferite vârste.
Vor expune artistii : Carmen Bayer (RO), Cristian Benea (RO), Costin Brăteanu (RO), Malgorzata Kaplan (PL),Ana Daria Merska (PL),Sorin Nicodim (RO), Elisabeth Lili Ochsenfeld (D),Pawel Podlewski (PL), Elena Priestley (GB), Maria Priestley (GB), Nadia Stojici (RO).

Peisaje, caractere şi atitudini diverse sunt reprezentate în tablourile expoziției. Abordarea complexă şi limbajul plastic ,divers,propus de artişti invită la vernisaj/eveniment ,deopotrivă specialişti, cât şi publicul larg care va putea intra, astfel, în universul de înţelegere şi de expresie al artiștilor plastici. Dincolo de destăinuirea plastică a percepției estetice, a spațialității și a temporalității, în lucrări realizate în tehnici mixte, publicul se va putea bucura și de prezența la eveniment a unora dintre pictorii care expun:Pawel Podlewski, Carmen Bayer, Nada Stojici, Cristian Benea,Sorin Nicodim.

Cuvant de deschidere: Prof. Dr. Calin Chincea
Finantator / organizator : S.C. AGROTUR DANUBIUS S.R.L. & PENSIUNEA GERNIK 100.
Parteneri: S.C. WORLD MEDIA TRANS S.R.L. ,GALERIA PYGMALION & Directia Judeteana pentru Cultura Timis.

title=
title=
title=
title=